Morgonrutinerna styr hur din dag blir.

Har du någonsin upplevt att en morgon som startat dåligt gärna leder vidare till en dålig dag? Bara det faktum att vi tar till uttrycket ”vaknat på fel sida” som ett sätt att rättfärdiga ett surt beteende, visar att det finns en koppling mellan kvalitén på vår morgon och kvalitén på vår dag.

Om det nu finns ett samband mellan kvalitén på din morgon och din dag kan du själv se till att det alltid blir bra dagar genom att ta kontroll och skapa goda morgonrutiner.

Istället för att låta slumpen avgöra hur din morgon ter sig kan du alltså bestämma dig för att alltid göra några saker som får dig på bra humör, laddar dig med energi och därmed lägger grunden för en fantastisk dag.

Strategiskt utvalda morgonrutiner är ingenting ovanligt och det finns många som påstår sig ha receptet för vilka rutiner som är bäst. Med på den listan finner man allt från meditation och träning till att äta en viss frukost. Självklart finns det mycket att lära genom att titta på hur andra gör saker. Det kan många gånger vara en utmärkt strategi att kopiera någon som redan lyckats uppnå saker man själv vill uppnå. Det är absolut inget fel i att kopiera andras morgonrutiner om de funkar på dig.

Jag tror dock inte att det finns några morgonrutiner som är bättre än andra om resultatet blir detsamma. Det spelar ingen roll vad du gör om du uppnår syftet att bli på bra humör och laddad med energi. För en person kanske det innebär en rutin som innehåller meditation i 10 minuter. För en annan innebär det en rutin som består i att göra 20 armhävningar. För en tredje innebär det något helt annat. Det gäller alltså att hitta några saker som funkar för dig och implementera dessa på regelbunden basis.

Eftersom livet förändras kan det vara så att även morgonrutinerna behöver ändras med tiden. Om du inte får samma goda resultat av en morgonrutin idag som för ett år sedan kan det vara en signal att du behöver förändra något. Jag tror starkt på att det är viktigt att reflektera över alla delar i livet för att inte hamna i ett läge där vi agerar på vana, trots att de inte leder till något gott. Det gäller maten vi stoppar i oss, träningen vi utför, relationer vi ingår i och det gäller våra morgonrutiner.

Personligen har jag för tillfället som rutin att gå upp före övriga familjen och ut barfota på gräsmattan. Väl där gör jag några enkla rörelser för att mjuka upp kroppen. Nästa del av min morgonrutin har också med rörelse att göra. Jag spenderar nämligen några minuter på en foam roller och fortsätter således att väcka upp kroppen. Härnäst gör jag mig en kopp varm benbuljong som jag avnjuter i stillhet. Avslutningsvis har jag en morgonrutin som slår alla andra. Jag går in i sovrummet och väcker övriga familjen i god tid innan dagens åtaganden tar vid. Det skapar utrymme för en mysig och lugn stund tillsammans innan dagen rullar igång.

Eftersom varken jag eller övriga familjemedlemmar är några maskiner är det inte helt ovanligt att vissa delar (ibland alla) av min morgonrutin får stryka på foten för att något annat behöver prioriteras. Det är inte hela världen och dagen kan naturligtvis ändå bli bra. Jag gillar dock att alltid veta vad jag vill göra på min morgonstund om tillfälle ges.

Hur spenderar du din morgon? Gör dina morgonrutiner att du blir på bra humör och laddad med energi? Har du ens reflekterat över dina morgonrutiner? Om inte, vad vill du implementera för rutiner för att få en bra start på dagen?

Fundera på ovanstående frågor, ta kontroll över din morgon och därmed över din dag.

Lycka till!


Det här inlägget är skrivet av Håkan Eriksson.

Ett svar på “Morgonrutinerna styr hur din dag blir.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *