WoW.

Dagens rubriksättning syftar inte till att försöka generera fler träffar på Google genom att kapa en av världens mest googlade förkortningar. Även om du likt mig har dålig koll på datorspel har du förmodligen ändå hört talas om World of Warcraft vid något tillfälle. World of Warcraft eller WoW som det oftast förkortas är ett otroligt populärt spel med miljontals användare världen över. Jag har aldrig spelat WoW och kan inte uttala mig om det, men jag gissar att det tar mer tid än 12 minuter för att bli klar med det. 12 minuter är dock det enda som behövs för att bli klar med den WoW som jag vill förmedla information om i det här inlägget.

WoW står i denna kontext naturligtvis för Workout of the Week och som jag skrivit tidigare kan alla människor sätta av 12 minuter 2 gånger per vecka till träning. 12 minuter räcker långt om du är fokuserad när du genomför träningspasset.

img_5991
Dagens väder är också värt ett WoW!

Om du genomför nedanstående pass en gång per vecka och tidigare nämnda pass en gång per vecka har du tränat effektivt i 24 minuter och involverat många av kroppens muskler.

Om utgångsläget är total inaktivitet kommer dessa 24 minuter att ha en fantastisk effekt på din hälsa. Även du som redan är aktiv kan så klart dra fördelar av ett träningsupplägg likt detta. Kanske kan du byta ut något av dina mer tidskrävande (och kanske mindre effektiva) träningspass mot ett på 12 minuter och därmed få 48 minuter över till annat du vill göra? Nog pladdrat, nu kör vi!

Värm upp i 1 minut genom att göra snabba men kontrollerade utfallssteg i 20 sekunder, dips i 20 sekunder samt rygglyft i 20 sekunder.

Därefter gör du två varv av dessa övningar.

  • Utfallssteg med vartannat ben under 2,5 min. Kontrollerad fart samt fot, knä och höft i linje med varandra.
  • Dips mot en stol eller i dipsställning under 1 min. Kontrollerad fart och med så lite vila som möjligt.
  • Rygglyft i 1,5 min. Ligg på mage med tårna i marken och armarna parallellt med benen. Lyft/sänk huvud, nacke och rygg kontrollerat.
  • Upprepa ett varv till.

Bra jobbat! Nu har du tränat totalt 11-12 minuter (beroende på tiden det tar att byta mellan övningarna) och kan gott unna dig lite annan form av WoW om det är din grej.

Ha det bra!


Det här inlägget är skrivet av Håkan Eriksson.